menu-wit

Nieuws

Leidse Laptoppers van start in Groenoord en Nieuw Leyden

Vanaf woensdag 22 juni is het mogelijk om oude laptops in te leveren. Uit onderzoek blijkt dat in veel huishoudens vaak meerdere ongebruikte laptops in de kast liggen te verstoffen. Dat is zonde! Waardevolle materialen uit je oude laptop kunnen er uitgehaald worden en opnieuw worden gebruikt. Laptops die nog niet te oud zijn kunnen vaak nog gerefurbished worden. Via Leidse Laptoppers maken we het je makkelijk. Met inleverpunten in de buurt en een ophaalservice.

Start in twee buurten

Leidse Laptoppers start in de wijken Groenoord en Nieuw Leyden. Hier kunnen inwoners voor de zomer hun laptop inleveren bij onder andere de Gamma op de Flevoweg en het stadsbouwhuis aan de Langegracht. Na de zomer gaat de actie ook lopen in de rest van Leiden en zullen we ook andere doelgroepen benaderen zoals kleine en middelgrote bedrijven en het onderwijs.

We maken het makkelijk
Inleverpunten in de buurt en een ophaalservice maken het eenvoudig om je laptop te laten recyclen of hergebruiken. Ook kunnen we je helpen met het wissen van de data op je laptop.  Lukt dit je niet zelf dan kunnen wij dit voor je doen. We hebben het Leidse bedrijf Flex-IT bereid gevonden dit op een betrouwbare manier te doen. Je ontvangt als je dit wilt een certificaat dat de data op je laptop op een goede en veilige manier gewist zijn. 

Maak een Leidse jongere blij
Wat nieuwere laptops die hiervoor geschikt zijn, worden door Flex-IT zo opgeknapt dat ze nog even mee kunnen.  Deze worden beschikbaar gesteld aan jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om voor de kinderen een laptop aan te schaffen. 

Leidse laptoppers is een initiatief van drie gewone Leidenaren, Michiel, Agnes en Ingrid. Een subsidieregeling van de gemeente Leiden en het Druckerfonds hebben ervoor gezorgd dat zij deze actie konden starten.